Društvo Hispanista logo

Que Pasa Reflejo

Arhiva

Konkurs za novi ciklus praksi u OŠ „Ratko Mitrović“

Konkurs za novi ciklus praksi u OŠ „Ratko Mitrović“

Posle jednog uspešnog ciklusa, Metodička sekcija nastavlja saradnju sa Osnovnom školom „Ratko Mitrović“ i raspisuje konkurs za praktikante za drugi ciklus.

12.02.2017.

Metodička sekcija Društva hispanista osnovana je sa ciljem promovisanja španskog jezika, unapređenja nastave španskog jezika kroz kreativne metode, kao i sa ciljem uvođenja španskog u osnovne i srednje škole. Stoga, u saradnji sa osnovnom školom „Ratko Mitrović“ u Beogradu, organizujemo program stručne prakse namenjene studentima hispanistike koji bi u budućnosti želeli da doprinesu gorepomenutim aktivnostima i steknu iskustva u radu sa decom.

Trajanje prakse: tri meseca (mart – maj)

Potreban broj praktikanata: 4

Zaduženja: U okviru ove prakse, praktikanti/kinje će u saradnji sa koordinatorima i ostalim članovima sekcije organizovati i realizovati kreativne radionice za decu 2. i 3. razreda OŠ „Ratko Mitrović“. Projekat se sastoji iz niza edukativnih, plesnih, sportskih i mnogih drugih radionica vezanih za teme iz hispanskog sveta, ili radionica u vezi sa predstojećim praznicima, te će praktikanti/kinje imati priliku da, pored sticanja iskustva u radu sa decom, da ispolje svoje kreativne sposobnosti i doprinesu projektu svojim idejama. Praksa podrazumeva održavanje radionica dva puta nedeljno u periodu od 13h do 15h (termini će naknadno biti ugovoreni zavisno od obaveza praktikanata).

Kriterijum za odabir: komunikativni, kreativni, odgovorni, posvećeni i veoma motivisani studenti. Prethodno iskustvo nije neophodno, ali će prednost imati studenti koji su imali iskustva u radu sa decom.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) do 25. februara najkasnije u 23:55h na adresu metodicka@drustvohispanista.rs (naslov mejla: Prijava za praksu – ime i prezime). Nakon prvog selekcionog kruga odabrani kandidati će biti intervjuisani od strane organizatora projekta ispred školske ustanove.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku prakse, praktikanti će dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovali. U slučaju uspešno završene prakse, imaće priliku da postanu aktivni članovi Metodičke sekcije i moći će ozbiljnije da učestvuju u njenom daljem radu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: metodicka@drustvohispanista.rs.

Poziv za formiranje novog prevodilačkog tima Društva hispanista

Poziv za formiranje novog prevodilačkog tima Društva hispanista

Pozivamo sve ljubitelje prevođenja, španskog jezika i hispanskih kultura da se prijave na konkurs za formiranje novog prevodilačkog tima Društva hispanista.

23.11.2016.

Osnivamo prevodilački tim u cilju zbližavanja srpskog naroda i kulture sa hispanskim narodima i kulturama, ali i kako bismo studente i diplomce Katedre za iberijske studije uveli u prevodilačku delatnost, i pružili im mogućnost praktičnog rada.

Početak rada tima: sredina januara 2017. godine

Potreban broj osoba: 3

Zaduženja: Tim će se baviti različitim prevodilačkim aktivnostima (pismenog i usmenog karaktera). Za početak su u planu prevođenje knjige, tekstova za časopis Reflejo, kao i izrada titlova za film.

Kriterijum za odabir: Od kandidata se očekuje izvesno (formalno ili neformalno) iskustvo u prevođenju sa španskog na srpski jezik i obrnuto, sposobnost samostalnog prevođenja ali i rada u timu. Kandidati takođe treba da budu posvećene, veoma motivisane, kreativne i odgovorne osobe.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1.000 karaktera) na mejl adresu: andjelag@drustvohispanista.rs. Rok za prijavu je 7. decembar u 23:59.

Pošto pošalju CV i motivaciono pismo, kandidati će dobiti probni tekst koji treba da prevedu i pošalju u roku od nedelju dana. Kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani kako bi se sredinom decembra obavio informativni razgovor u prostorijama Društva hispanista.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija ili diplomac Katedre za iberijske studije Filološkog fakultet, kao i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: andjelag@drustvohispanista.rs.

Treći ciklus metodičkih praksi

Treći ciklus metodičkih praksi

Metodička sekcija organizuje novu praksu držanja časova španskog jezika u klubu plesača kubanske salse „Timbao“.

25.08.2016.

Trajanje prakse: od 15. oktobra do 25. decembra

Potreban broj praktikanata: 2

Zaduženja: Praksa podrazumeva držanje časova polaznicima kursa (A1) dva puta nedeljno i vođenje dnevnika rada. Sadržaj kursa biće skoncentrisan na kubansku kulturu. Praktikanti će praksu obavljati uz saradnju i pomoć članova Metodičke sekcije. Tokom trajanje prakse imaće priliku da besplatno pohađaju časove salse u klubu Timbao.

Kriterijum za odabir: komunikativni, kreativni, odgovorni, posvećeni i veoma motivisani studenti. Znanje španskog jezika: B1-C2. Prethodno iskustvo u nastavi jezika nije neophodno.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) do 13. oktobra 2016. godine na adresu metodicka@drustvohispanista.rs.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenu možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku prakse, praktikanti će dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovali. U slučaju uspešno završene prakse, imaće priliku da postanu aktivni članovi Metodičke sekcije Društva hispanista i moći će ozbiljnije da učestvuju u njenom daljem radu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se putem mejla na adresu metodicka@drustvohispanista.rs.

Hispanski kutak u BISC Klubu

Hispanski kutak u BISC Klubu

Veoma se radujemo što sa vama možemo da podelimo vest da Društvo hispanista napokon ima svoj kutak za okupljanje svojih članova i prijatelja!

18.05.2016.

Uz podršku BISC kluba, u prilici smo da u njihovom prostoru napravimo Hispanski kutak, u kojem ćemo moći da realizujemo projekte i aktivnosti, i napokon otvorimo čitaonicu/klub za sve naše članove i prijatelje. Veliku zahvalnost za prvu donacija knjiga našoj čitaonici dugujemo divnoj Sanji Savkić, koja je poslednjih nekoliko godina imala poverenja, strpljenja i vere u nas.

Posebnu zahvalnost za ostvarivanje davne želje da imamo svoj prostor dugujemo Željku Doniću. :)

Prvo druženje članova i prijatelja udruženja zakazujemo za 19. maj 2016. u BISC klubu, Uzun Mirkova 3, TC Singidunuim, sprat –2. Pridruži nam se!

Pričaonica „Problemi u nastavi i kako ih rešiti?“

Pričaonica „Problemi u nastavi i kako ih rešiti?“

Kako osmisliti čas? Dvoumite se da li biste pre radili u privatnoj ili državnoj školi? Kako reagovati ukoliko učenik ne želi da radi?

11.05.2016.

Na ove i mnoge druge nedoumice možete dobiti odgovore na pričaonici koja je zamišljena kao razmena iskustava gde ćemo diskutovati o realnim problemima sa kojima se susreću profesori stranih jezika.

Pričaonica će se održati 20.05. u 19h u prostorijama BISC kluba (Uzun Mirkova 3, TC Singidunum, sprat -2).

Prijave su obavezne! Možete se prijaviti za pričaonicu na mejl metodicka@drustvohispanista.rs (naslov mejla: Prijava za pričaonicu).

Prvi ciklus praksi u Ambasadi Meksika za 2016. godinu

Prvi ciklus praksi u Ambasadi Meksika za 2016. godinu

Dvomesečne prakse počinju 25. aprila, dok je rok za prijavu 21. april.

11.04.2016.

La Asociación de Hispanistas en colaboración con la Embajada de México en Serbia anuncia la nueva CONVOCATORIA a realizar prácticas en la Embajada de México en Serbia  

El candidato o la candidata seleccionado/a tendrá la oportunidad de familiarizarse con las relaciones internacionales y contribuirá a la promoción de México en Serbia, pero también desarrollará competencias mediante la participación directa en los servicios bibliotecarios que incluyen procesos técnicos y tareas administrativas. Trabajará en la Biblioteca (la biblioteca alberga un gran número de ediciones mexicanas y es una de las más ricas en los Balcanes), la Sección de Asuntos Políticos y Culturales, y apoyará al personal de la Embajada realizando varias tareas.

Número de vacantes3 

Duración: 2 meses, del 25 abril 2016 al 24 de junio de 2016. 

Horario: Horario flexible (media jornada). El horario deberá establecerse de un común acuerdo entre el candidato o la candidata seleccionado/a y su supervisor.

Requisitos:

  • Licenciatura o último año de licenciatura en la Cátedra de Estudios Ibéricos, Facultad de Filología, Universidad de Belgrado;
  • Idiomas: alto nivel de español e inglés (hablado y escrito);
  • Conocimiento avanzado en Computación, Internet y Redes Sociales;
  • Destacadas habilidades de organización, habilidades comunicativas;
  • Persona responsable, honradez, con ganas de aprender de los demás;
  • Miembro de la Asociación de Hispanistas (Si usted no es un miembro de la Asociación de Hispanistas, la información sobre la membresía la puede encontrar en el enlace).

Para presentar su candidatura:

Se ruega enviar un curriculum vitae, junto con una breve carta de motivación (en español) a kontakt@drustvohispanista.rs, indicando "Práctica en la Embajada de México". El plazo para recibir las candidaturas es el 21 de abril de 2016.

Notas:

  • Se trata de una práctica sin remuneración.
  • La Embajada de México se compromete a facilitarle al candidato o la candidata seleccionado/a las condiciones necesarias para la realización de su práctica y, una vez finalizada la práctica, a expedirle el certificado detallando las funciones realizadas.
  • El candidato o la candidata seleccionado/a estará obligado a cumplir el horario establecido por la Embajada para la realización de práctica, las normas de disciplina interna de la Embajada, las líneas de trabajo para las que hubiera sido seleccionado.
 Poziv za formiranje novog tima časopisa Refleho (<em>Reflejo</em>)

Poziv za formiranje novog tima časopisa Refleho (Reflejo)

Ani Vučković, piscu, dramaturgu i novinaru na Radio Beogradu, povereno je da oformi novi tim časopisa Refleho

05.04.2016.

Ani je povereno da oformi redakciju koja će ubuduće stvarati ovaj časopis, učiniti ga vidljivim onima koji do sada za njega nisu čuli, a opravdati poverenje onih koji su ga i do sada čitali, bilo na sajtu ili u štampanoj verziji. Ana želi da oformi redakciju sačinjenu od ljudi koje zanima istraživanje hispanske kulture, ali i ljudi koji će Reflehu biti posvećeni, lojalni, voljni da pišu zanimljive tekstove, rade istraživanja, intervjue, izveštaje sa događaja.

Traže se: novinari

Zaduženja: pisanje tekstova za časopis, istraživanja, intervjui, izveštaji sa događaja, praćenje aktuelnosti i događaja iz oblasti hispanistike, postavljanje objava na socijalnim mrežama.

Uslovi: poželjno, ali ne i obavezno, znanje španskog jezika, poznavanje i zainteresovanost za hispanistiku, sklonost ka pisanju, tačnost, preciznost, odgovornost, inovativnost, maštovitost, etičnost u timskom radu, otvorenost za usavršavanje.

Uslov je i biti član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Rok za prijavu: Poslati CV, kratko motivaciono pismo i kratak tekst vezan za hispansku kulturu do 20. aprila 2016. na anav@drustvohispanista.rs.

Traži se: dizajner

Zaduženja: Dizajn elektronskog i štampanog izdanja časopisa i prelom teksta

Uslovi: biti dizajner, poželjno sa iskustvom. Zainteresovanost i posvećenost u radu na vizuelnom rešenju časopisa; poželjno iskustvo rada u web prostoru.

Rok za prijavu: Poslati CV, kratko motivaciono pismo i dizajnersko rešenje do 20. aprila 2016. na anav@drustvohispanista.rs.

Promocija prve knjige u izdanju Društva hispanista

Promocija prve knjige u izdanju Društva hispanista

„Latinska Amerika u plamenu“, Izbor pesama i odlomaka meksičkog pesnika Fransiska Asuele

03.04.2016.

Sa velikim ponosom pozivamo vas na promociju prve knjige u izdanju Društva hispanista u četvrtak, 07. aprila u 19:00 časova u BISC klubu (Uzun Mirkova 3, - 2 sprat).

LATINSKA AMERIKA U PLAMENU

Izbor pesama i odlomaka meksičkog pesnika Fransiska Asuele

„Metafora Latinska Amerika u plamenu dolazi iz dubine južnoameričkog bića u vidu vatrene reči, vatrenog voza i vatrene istorije. Iza žara ove vatre isijavaju duhovne tvorevine svih naroda sa tih prostora. Asuela pridružuje ovom plamenu i plamen svog stvaralaštva koji prelazi granice Latinske Amerike.“

O knjizi će govoriti: Branislav Prelević, pisac i prevodilac, Jadranka Radovanović, prevodilac knjige i Jelena Spasojević u ime Društva hispanista.

Poziv za učešće u projektu prevođenja sajta Društva hispanista

Poziv za učešće u projektu prevođenja sajta Društva hispanista

U cilju ostvarivanja dvojezičnosti sajta Društva hispanista, pokrećemo projekat prevođenja postojećih tekstova sa sprskog na španski jezik. U skladu sa tim pozivamo sve zainteresovane članove Društva da se uključe u projekat kao volonteri-prevodioci.

02.03.2016.

Trajanje projekta: od 15. marta do 30. aprila 2016.

Potreban broj volontera: 3-5

Zaduženja: Tokom trajanja projekta, volonteri će, pre svega, učestvovati u pisanom prevođenju tekstova sa sajta Društva hispanista, sa srpskog na španski jezik. Volonteri će, osim toga, pružati povratnu informaciju o prevodima drugih volontera. Procenjeno vremensko opterećenje će, na nedeljnom nivou, biti između 6 i 8 časova.

Budući da će se komunikacija većinski ostvarivati putem interneta, nije neophodno da volonteri budu u Beogradu tokom trajanja projekta.

Kriterijum za odabir: Od volontera se očekuje izvesno (formalno ili neformalno) iskustvo u prevođenju sa srpskog na španski jezik, sposobnost samostalnog prevođenja ali i rada u timu. Od volontera se, takođe, očekuje osnovna informatička pismenost, najpre poznavanje nekog od programa za obradu teksta kao što je Microsoft Word.

Način prijave i rok: popuniti ovaj formular do 10. marta u 23:59.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku projekta, učesnici će dobiti sertifikat u kome će biti navedene sve aktivnosti koje su realizovali.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: mihailo@drustvohispanista.rs.

Novi konkurs za metodičku praksu

Novi konkurs za metodičku praksu

Metodička sekcija organizuje praksu držanja časova španskog jezika u klubu plesača kubanske salse „Timbao“.

01.02.2016.

Trajanje prakse: 20. februar – 20. maj

Potreban broj praktikanata: 2

Zaduženja: Praksa podrazumeva držanje časova polaznicima kursa (A1) i (B1) dva puta nedeljno (vikendom) i vođenje dnevnika rada. Sadržaj kursa biće skoncentrisan na kubansku kulturu. Praktikanti će praksu obavljati uz saradnju i pomoć članova Metodičke sekcije. Tokom trajanje prakse imaće priliku da besplatno pohađaju časove salse u klubu „Timbao“.

Kriterijum za odabir: komunikativni, kreativni, odgovorni, posvećeni i veoma motivisani studenti. Znanje španskog jezika: B1-C2. Prethodno iskustvo u nastavi jezika nije neophodno.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) do 15. februara 2016. god. Na adresu metodicka@drustvohispanista.rs.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenu možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku prakse, praktikanti će dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovali. U slučaju uspešno završene prakse, imaće priliku da postanu aktivni članovi Metodičke sekcije Društva hispanista i moći će ozbiljnije da učestvuju u njenom daljem radu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se putem mejla na adresu: metodicka@drustvohispanista.rs.

Buy Oxycontin Online Buy Ritalin Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Duromine Online Buy Lorazepam Online acheter cytotec misoprostol en France