Društvo Hispanista logo

Que Pasa Reflejo

Oblasti radaČasopis Reflejo

Časopis Reflejo

Časopis Reflejo (srpski: Refleho, odraz) pokrenut je u okviru novinarske sekcije po osnivanju Društva hispanista 5. februara 2008. godine kao zvanična elektronska publikacija Društva hispanista.

Ideja za osnivanje Refleha rodila se iz potrebe da se aktivnosti Društva hispanista, kao i naše iskustvo u susretu sa bogatom hispanskom kulturom podeli sa srpskom publikom.

Raznovrsna sadržina sledi težnju da se kroz što više aspekata predstavi duh hispanske kulture: od književnosti, umetnosti, muzike, filma, sporta, politike, rituala i običaja hispanskih naroda i drevnih civilizacija, pa sve do aktuelnih dešavanja u vezi sa hispanskim svetom, koji je nepresušan izvor informacija i inspiracije.

Šarolikost u sadržini zahteva i raznolikost u formi. Refleho sadrži književne tekstove, stručne radove, izveštaje o dešavanjima, najave aktuelnih događaja, prevode, intervjue, kolumne. Na stranicama Refleha predstavljaju se i delatnosti ostalih sekcija Društva: tekstovi prevodilačke sekcije, raznovrsne aktivnosti kulturno-informativne sekcije, radionice metodološke sekcije, rad sekcije za studentske prakse i platforme ¿Qué pasa?.

Časopis se objavljuje u elektronskoj formi, na svaka tri meseca, a do sada je imao i četiri štampana izdanja koja su se besplatno delila u institucijama i restoranima koji na sebi svojstven način daju doprinos širenju hispanske kulture u Srbiji. Kao nastavak aktivnosti i projekata kojima smo se bavili, a pre svega iz potrebe da pružimo ljubiteljima hispanistike što bolju informisanost, od septembra 2012. počeo je sa radom portal Reflejo. Posetite nas i informišite se, mi ćemo sa zadovoljstvom da istražujemo za vas!

E-mail: reflejo@drustvohispanista.rs

Reflejo na društvenim mrežama:

Buy Oxycontin Online Buy Ritalin Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Duromine Online Buy Lorazepam Online acheter cytotec misoprostol en France