Društvo Hispanista logo

Que Pasa Reflejo

Oblasti radaPrevodilačko-izdavačka delatnost

Prevodilačko-izdavačka delatnost

Ova oblast delovanja obuhvata prevođenje različitih pisanih i usmenih formi, u cilju zbližavanja srpskog i hispanskih naroda i njihovih bogatih kultura. Osim toga, tu smo kako bismo studente i diplomce Katedre za iberijske studije uveli u prevodilačku delatnost, i pružili im mogućnost praktičnog rada. Članovi tima koji se bavi ovom oblašću mogu biti svi oni koji imaju ambiciju da se ostvare u ulozi prevodioca, a smatraju da za to poseduju potrebna znanja i kvalitete. Ako to ipak nije slučaj, iskusniji će i „novajlijama“ omogućiti sticanje početnih iskustava u oblasti prevođenja putem različitih radionica i praksi koje će se obavljati pod nadzorom iskusnih članova sekcije.

Aktivni članovi su imali priliku da se oprobaju u prevođenju tekstova različite vrste i forme, kao što su objave na sajtu Društva, novinski članci i intervjui za časopis Reflejo, prevodili su i titlovali filmove poput: Bicikli pričaju priče, autora Milana Lisice; dokumentarni film udruženja građana „Inicijativa za razvoj i saradnju Srbije“. Osim toga, oprobali su se u konsekutivnom i simultanom prevođenju na projektima kao što su: Balkanski hronopiji; nekoliko projekata udruženja „Udruženje Španski borci 1936-1939“; predavanja koje je organizovao Fakultet likovnih umetnosti itd.

Važan segment razvoja ove oblasti predstavlja izdavačka delatnost koja je prvih nekoliko godina obuhvatala izdavanje elektronskog (19) i štampanog (5) izdanja časopisa Reflejo. Od 2015. godine ambicije udruženja su porasle. Tako je nastala i prva knjiga u izdanju Društva hispanista Latinska Amerika u plamenu, prevod izabranih pesama i tekstova meksičkog autora Fransiska Asuele (Francisco Azuela) kojom se otvaraju nepregledne mogućnosti izdavačkih poduhvata, kojim bi se ojačala pozicija mladih hispanista na kulturnoj sceni zemlje.

Pridruži nam se! Piši na jelenas@drustvohispanista.rs.

Buy Oxycontin Online Buy Ritalin Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Duromine Online Buy Lorazepam Online acheter cytotec misoprostol en France