Društvo Hispanista logo

Que Pasa Reflejo

Oblasti radaStudentske prakse

Studentske prakse

Sekcija za studentske prakse nastala je u okviru Društva hispanista sa ciljem da pomogne studentima Katedre za iberijske studije, kao i profesorima španskog jezika i hispanskih književnosti, da se usavrše i steknu praktična iskustva. Nakon obavljene prakse, praktikanti pored bogatog iskustva dobijaju i potvrdu o završenoj praksi od svog praksodavaca.

Praktikanti su u mogućnosti da se usavrše ne samo u oblasti nastave i prevođenja, već i u oblasti novinarstva, izdavaštva, diplomatije, nevladinog sektora, itd. U prilog tome govori veliki broj zadovoljnih praktikanata – preko 100 u proteklih 9 godina, kao i veliki broj uspešno realizovanih praksi – preko 50, sa 13 praksodavaca. Samo sa Ambasadom Meksika uspešno je organizovano 10 ciklusa praksi! Poslednje tri godine fokus nam je bila organizacija praksi u okviru našeg udruženja i to se pokazalo kao veoma uspešno iskustvo, i za udruženje i za praktikante.

P: Da li potrebno da budem član Društva hispanista ukoliko želim da se prijavim na praksu?

O: Da, da biste mogli da se prijavite na praksu, neophodno je da budete član Društva hispanista.

P: Da li moram da čekam da uplata moje članarine bude proknjižena da bih se prijavio/prijavila na praksu?

O: Ne, nije neophodno da čekate potvrdu prijema izvoda. Ukoliko ste obavili sve formalnosti kako biste postali član Društva, možete se odmah prijaviti na praksu, a nama će informacija o vašoj uplati stići u roku od nekoliko dana.

P: Da li je potrebno da obnovim članarinu ukoliko ona istekne za vreme trajanja prakse na koju želim da se prijavim?

O: Da, članarina traje godinu dana i ukoliko se desi da ona ističe u vreme održavanja prakse, potrebno ju je obnoviti.

P: Da li mogu da se prijavim na više praksi istovremeno?

O: Da, možete se prijaviti na koliko želite praksi, samo je neophodno to uraditi ne putem jednog mejla, već je za svaki konkurs potrebno poslati posebnu prijavu.

P: Na kom jeziku treba da pošaljem CV i motivaciono pismo?

O: CV i motivaciono pismo treba da budu napisani na onom jeziku na kom je napisan i konkurs.

P: Da li je potrebno da šaljem preporuke zajedno sa biografijom i motivacionim pismom?

O: Ne, preporuke nije potrebno slati. Ukoliko ih praksodavac ipak bude tražio, o tome ćete biti blagovremeno obavešteni.

P: Da li je potrebno da prijavim ako sam u radnom odnosu ili na nekoj drugoj praksi u slučaju da želim da se prijavim na praksu koju nudi Društvo?

O: Da, potrebno je da u svojoj prijavi naglasite da ste u radnom odnosu ili na nekoj drugoj praksi.

P: Da li je potrebno da praksu obavim u celosti, tj. u vremenskom intervalu naznačenom u oglasu za praksu?

O: Da, praksu je neophodno obaviti u celosti. U suprotnom nećete dobiti potvrdu od praksodavca.

P: Da li snosim neke posledice ukoliko ne ostanem na praksi do kraja ugovorenog perioda?

O: Ukoliko niste u mogućnosti da obavite praksu u celosti iz opravdanih razloga, potrebno je da nas o tome blagovremeno obavestite. Ukoliko to ne učinite, postoji mogućnost zabrane prijavljivanja na iduće prakse koje obezbeđuje Društvo.

P: Da li nakon obavljene prakse u organizaciji Društva imam pravo da se prijavim i za još neku u narednim ciklusima?

O: Da, možete se prijavljivati na koliko god praksi želite.

P: Da li ću biti obavešten/obaveštena i u slučaju da nisam odabran/odabrana za praksu?

O: Da, uvek ćete biti obavešteni o tome da li ste odabrani ili ne. Ukoliko se desi da nekim slučajem ne dobijete ovu informaciju, slobodno nas kontaktirajte.

P: Da li ću biti obavešten/obaveštena o prijemu moje prijave na konkurs?

O: Ne, kandidate obaveštavamo samo o tome da li su primljeni na praksu ili ne.

Buy Oxycontin Online Buy Ritalin Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Qsymia Online Buy Duromine Online Buy Lorazepam Online acheter cytotec misoprostol en France